top of page

Philippe Mobers

Geboren op 9 januari 1959 te Brussel. Studeerde muziektheorie en gitaar vanaf de leeftijd van negen, en vier jaar later schreef hij zich in voor percussielessen en begon in groepen te spelen. In 1982, na cursussen gevolgd te hebben bij B. Castellucci, verbreedt hij zijn muzikale horizon binnen verschillende formaties bij P. Van Dormael (moderne jazz) en ook F. Wuyts (Flexibele muziek).

 

In 83 sloot hij zich aan bij de reggaegroep Seven Roots en bij de folkrockformatie van P. Kilbride. Het jaar daarop ging hij op Europese tournee met de “soul man” E.Floyd en R. Thomas, ware legendes van de soulmuziek. Daarna trad hij toe tot de groep van Ph. Lafontaine waarmee hij tot 2006 opnam en live speelde.

 

Na een Latin-jazz-ervaring met A. Massart (Three to get ready), ontmoeting met Maurane en het begin van een lange band. Eind jaren 80 een “studiereis” naar de VS (docenten: D. Garibaldi, A. Acuna) en het jaar daarop stage in Antibes bij Joe Diorio en Joey Baron. Er volgt een rondleiding met Marcia Maria.

 

Behaalt begin 90 een 1ste prijs aan het Conservatorium van Brussel in Jazz en integreert het trio van Nono Garcia (flamenco-jazz). Ik volgde een "Cubaanse masterclass" bij Horacio Hernandez. Vanaf dat moment werden er vele concerten en opnames gemaakt met: Axelle Red, Laïs, Adamo,  Kadril, Sttellla, Khadja Nin, Gorki, Perry Rose, Marka en JP. Catoul & G. Micault voor wie hij het album “other words” produceerde.

 

Begin 2002 trad F. Dragone en zijn team toe als "percussietrainer" voor de show van C. Dion en gaf privélessen aan de ster. Sluit je aan bij Rock's Cool als drumleraar en ensemble. In 2004: tour met Maurane met wie hij de cd en de dvd "the happy tour" opnam. Werkt sinds 2005 in studio voor verschillende artiesten en investeert in nieuwe projecten als co-producer met zowel M.Bioul als Melody Dalton (rock-pop) en Usher (Rock) en investeert meer in pedagogiek.

 

Neemt deel aan een groot concert op de Grote Markt van Bxl (2006) met Zap Mama, Sioul, J. Verminnen, evenals voor het feest van de CF (2008) met Sttellla, W. Dunker, Jeronimo, Lafontaine, P. Rose . Uniek concert voor Kadril's 30ste verjaardag tijdens de Nekka Nacht in het Palais des Sport in Antwerpen. Uitzonderlijke deelname aan het orkest van het internationale filmmuziekfestival in Gent (25 muzikanten). Sinds 2010 werkzaam bij Urban Trad en werkzaam in de productie van Red Flowers. Is ook muzikaal programmeur bij het Maison de la Culture in Namen.

 

Philippe Mobers ook  begeleid tijdens uitzonderlijke evenementen: F. Cabrel, V. Sanson, M. Fugain, M. Jonaz, J. Birkin, D. Lavoie, Noà, Gad Elmaleh, R. Bona, T. Thielemans, Benabar, Renan Luce, La Grande Sophie ...

 

…… .en deelde ook het podium met muzikanten als:  Nicolas Fiszman, Philippe Aerts, Daniel Romeo, Théo De Jong, Michel Hatzigeorgiou, Piet Verbist, Hein Van de Geyn, Jean-Marc Jaffet, Nic Thys, Philippe Decock, Patrick Deltenre,  Paolo Radoni, Eric Vermeulen, Erwin Vann, Gino Lattuca, Ivan Paduart, Anne Wolf, Charles Loos, Jozef Dumoulin, Gwen Micault, Chris Joris, Frank Michiels, Yves Baibay, Jan de Haas, Bart Cartier, Richard Rousselet, Fabrice Alleman, Pierre Vaïana, Manuel Hermia, Laurent Blondiau, Josef Dumoulin, Daniel Stockaert, Cedric Waterschoot, Olivier Louvel, Gilles Coquart, Steev Cris, Hervé Samb, Deborah Brown, BJ Scott,….

Afdrukbare pagina:  

bottom of page