top of page

Patrick De Schuyter

De muzikale weg die Patrick De Schuyter volgt kun je op zijn minst eclectisch noemen.

Al vanaf jonge leeftijd stimuleerden zijn oudere broers hem en zo  ontmoette hij de Amerikaanse gitarist Stefan Grossman, een fingerpicking specialist. Wat een openbaring voor Patrick, hij heeft die manier van gitaar spelen nooit meer losgelaten.

 

Stefan Grossman nodigde hem meermaals uit bij hem thuis in Londen en vroeg hem om hem te begeleiden op tournee in Engeland. Zo ontmoette Patrick  veel finger picking gitaristen : John James, John Renbourn, Duck Baker, Leo Wijnkamp, ​​Peter Finger, etc ...

 

Hij begon de studie van de klassieke gitaar met Michel Burton en werd toegelaten tot de Brusselse Koninklijk Conservatorium in 1983. Patrick behaalde er een eerste prijs gitaar in 1986, een eerste prijs kamermuziek in 1988 en een hoger diploma in gitaar in 1990 in de klas van Nicolas Alfonso.

Winnaar van de Menuhin Foundation, trad hij op met het Torres trio, in duo en ook als solist, met name met het Orchestre de Chambre de la Wallonie.

 

Sindsdien is zijn muzikale carrière erg verscheiden verlopen: begeleider van Julos Beaucarne sinds 1993, toerde hij met hem in België, Frankrijk, Zwitserland en Quebec. Hij nam ook meerdere albums op met hem, waaronder het instrumentale gitaar album "10 doigts, 6 cordes." Patrick heeft ook muzikale arrangementen gemaakt en hij componeerde muziek voor de laatste twee albums van de Belgische dichter.

 

Veelzijdige gitarist en improvisator, heeft hij ook deelgenomen aan talrijke ‘improvisation games’ in Brussel (Vorst-Nationaal), Parijs (Bataclan), Montreal en Quebec. Hij maakte deel uit van de groep Soledad van 1999 tot 2014 (tournees in Europa, de VS, Azië, Canada en Colombia). Hij nam met hen vijf albums op.

 

Momenteel treedt hij solo op, en ook in andere formaties: met de "Patolie’s" groep (Blues en composities), "Over Neil" (Tribute to Neil Young), "Homeland Band" (Folk-rock), met Mike Wahlman (The Voice ), met Rémy Oriane en Christophe Liegeois (Frans chanson) en in duo met Geneviève Dartevelle (harmonica, didgeridoo en draailier).

Afdrukbare pagina (FR):

bottom of page