top of page

Barry Mc Neese

Barry McNeese begon zijn professionele carrière als bassist terwijl hij zijn universitaire studies voortzette in zijn geboorteplaats Lexington in de staat Kentucky in de VS.

Hij speelt met verschillende groepen van rock, country, soul, promoot een bluegrass-groep en is vervolgens bezig met de groep "Second Hand Rose" waarmee hij drie jaar door de Verenigde Staten en Canada zal reizen. Ze begeleiden met name de legendarische Ian Tyson, de Canadese singer-songwriter.

Tegelijkertijd betrad hij de wereld van podium- en studiomuzikanten in Nashville. Het einde van deze groep moedigde hem aan om naar Brussel te vertrekken, waar hij nog steeds woont.

Daarna werkte hij samen met vele artiesten, waaronder Salvatore Adamo, Alain Bashung, Dani Klein, Philippe Lafontaine, Lais, Marc Lelangue, Jo Lemaire, Machiavelli, The Machines, Mamemo, Ludo Mariman, Maurane, Christian Merveille, Bart Peeters, The Samantha Brothers, Sttellla ...

Hij werkt ook in opnamestudio's en hij is het die te horen is in "Cœur de Loup", "Torrimolinos", "Je passe pour une caravan"...

Afdrukbare pagina:

bottom of page