top of page

Bernard Degavre

Bernard Degavre

Belgische auteur, componist, performer, Bernard Degavre begon zijn reis in liederen in jeugdcentra en universiteiten.

Na zijn ontmoeting met gitarist Pierre Van Dormael (overleden in 2008) die hem voorstelde aan bassist Barry McNeese en drummer Philippe Mobers (met wie hij nog steeds samenwerkt), alsook toetsenist Philippe Decock (die hij vond voor zijn nieuwe album “Au fil de l'eau"), bracht hij zijn eerste single uit met Vogue Belgium met dezelfde muzikanten, in het begin van de jaren 80. Er volgde een media-aandacht op de belangrijkste Belgische media en een reeks concerten, waaronder Le Botanique in 1987.  

Hij vervolgde zijn weg door het café-theatercircuit van het land en werd in 2005 erkend door de Franse Gemeenschap. Sindsdien stapelden de concerten zich op.


Naast zijn eigen liedjes toerde hij ook met twee andere covershows, waaronder een show rond Georges Moustaki die een groot succes oogstte in heel België, in Frankrijk en ook werd gepresenteerd in Duitsland (vergezeld door Ariane De Bièvre - fluit en percussie, Patrick De Schuyter - gitaren en Barry McNeese - bas).

Naast een live-album met Moustaki-concerten, heeft hij tot nu toe 2 singles en 4 albums met originele liedjes uitgebracht, waarvan de laatste "Au fil de l'eau" een reeks nummers van zijn compositie samenbrengt die nooit waren opgenomen op dit tijdstip. dag.

Website: www.bernarddegavre.be

bottom of page