top of page

"AU FIL DE L'EAU" : ENKELE ARTIKELEN OF OPMERKINGEN

 

MUZIEK IN BELGIUM

"Schitterende refreinen, een vals naïeve kant, een natuurlijke sympathie gewekt door de liedjes, dit alles vormt het menu van dit vertederende album, tussen folkrock, Frans chansons, swing en emotie. Dit album is een manier om de tijd te stoppen en te draaien in een dimensie die eenvoudig en verfrissend, sierlijk en traag is."

François Becquart in "Music in Belgium&" over dit album: volledig artikel: LINK HIER

 

RADIO AIR LIBRE EN POINT CULTURE.BE

 

"Bernard DEGAVRE staat niet op zijn 1e album. We hebben al de gelegenheid gehad om het op onze ether te presenteren. "Au fil de l'eau" biedt nummers die hij al lang op het podium speelt, maar niet had nooit zijn opgenomen. En hier zijn we dan met Franse liedjes, met een beetje nostalgische kant en muziek die ons doet denken aan de Verenigde Staten (aangenomen in titels als "Hollywood" en "Colorado". De referenties zijn echter enkele geweldige namen van "Chznson française. Hij droeg ook een show op aan Georges Moustaki."

Guy Stuckens (Radio Air Libre, programma Cocktail Nouvelle Vague):LINK HIER voor PUNT CULTUUR.BE.

 

FREQUENCE TERRE

"In deze nieuwe cd neemt Bernard Degavre ons mee in een zen-wereld, in een koel, lachend, traag universum, dat zoveel goeds doet in deze roerige tijden."

Pierre Guelff  op Frequency Earth: Artikel en podcast : LINK HIER.

 

RCF ZUID BELGIE

Zijn naam is Bernard Degavre, hij zingt al een halve eeuw de poëzie van woorden. Geestelijke zoon van Georges Brassens en Georges Moustaki, zijn toon en zijn melodieën zijn goed. Zijn woorden moedigen reizen en navigeren over het water aan. Het is in ieder geval de titel van zijn nieuwe album. Een schijf die met heimwee doet denken aan Souchon, Voulzy of zelfs Michel Berger. Wat de muziek betreft, die wil waarachtig, helder en altijd geworteld zijn in de soms dorre landen van de grote Amerikaanse ruimtes. Een folkrockreis dus, over woorden, over water.

Olivier Goncette, RCF Zuid-België:LINK HIER

RADIO EQUINOXE  106 FM 

De ontdekkingsalbums van deze week op EQUINOXE zijn die van de Belg BERNARD DEGAVRE, die juist op Georges MOUSTAKI een aantrekkelijke show neerzette. Zijn zeer recente album  AU FIL DE    L'EAU  heeft een heerlijke geur van vakantie en mooie dagen.


DYNATOP 3 UIT VANAF 22 MEI 2022

Degavre, Bernard – Au Fil De L'EAU leidt deze week onze Dynatop3. Op de 2e plaats staat Rachel Flowers – Bigger On The Inside.
Wat betreft de 3e rij, deze wordt bezet door Parsons, Alan: LINK HIER.

bottom of page