GEORGES MOUSTAKI

Door Georges Moustaki kreeg ik de smaak te pakken van het chanson, het verlangen om te schrijven en te zingen.

Drie jaar na zijn overlijden op mei 2013 vatten we met mijn vrienden muzikanten het plan op zijn repertoire opnieuw op te pakken en een nieuwe reis voor te stellen door zijn teksten en composities. We moesten moeilijke keuzes maken want het onderwerp is zo ruim! Er zijn de songs waar we echt niet omheen konden, en de favorieten van het publiek ...
 

De show is meer dan een rij covers van chansons van Georges Moustaki.

Met die chansons zullen publiek en muzikanten de reis van de kunstenaar overdoen vanaf zijn geboorte en jeugd  in Alexandrië, zijn doorbraak  in Parijs, zijn verblijf in  Brussel, de ontmoetingen in Saint Germain des Prés met Brassens, Piaf, Barbara, daarna Mei 68, en uiteindelijk het grote succes met "Le Métèque".

Moustaki is ook een wereldburger: Europa, Japan, Latijns-Amerika, vooral Brazilië. La Música Popular Brasileira met bossa, samba, forró onder andere, en Carlos Jobim, João Gilberto, Baden Powell, Vinicius de Moraes, of Gilberto Gil ... Hij sluit Bahia in zijn hart, en zijn vrienden Jorge Amado en Zelia.

En er is ook de  Moustaki die verliefd is op de vrijheid en verdediger van de democratie toen Spanje nog leed onder Franco , Griekenland geleid werd door de kolonels, Argentinië door de junta van Videla, je had Pinochet's Chili en Brazilië onder de militaire dictatuur ... de Moustaki van de “permanente revolutie”,  vriend van Mikis Theodorakis, Paco Ibanez, Astor Piazolla...

De getuigenissen, anekdotes, stukjes poëzie, krantenartikelen die we brengen breken het ritme niet: de chansons zijn het belangrijkste, zij wachten niet! 
 

De teaser van onze concerten (NL versie volgt)

"Live" in Parijs mei 2018

CONTACT : 

MOUSTAKI "Le temps de vivre" 

PINGUIN PRODUCTIONS 

http://www.pinguinproductions.be/

Pinguin Productions bvba • Issegem 10b, 9860 Balegem

Tel : 09-363 84 40 • geert@pinguinproductions.be

 

Onze volgende concerten : klik hier.

Meer infos over Georges Moustaki :

Officiëel website van Georges Moustaki

http://www.moustaki.nl/

"Les chroniques"

Blog van Fred Hidalgo

© 2018 - Méli-mélo production -  Proudly created with Wix.com

  • White YouTube Icon
  • White Facebook Icon
  • Blanc Twitter Icon
  • Blanc Icône Instagram
  • White Spotify Icon
  • White Apple Music
  • White Amazon Icon